גיוס לצה"ל: זה אפשרי גם כשאתם שומרי מסורת

אין שום ספק שהגיוס לצה"ל מהווה אתגר עבור כל מועמד ומועמדת לשירות בכוחות הביטחון. יש כאלו שעבורם תהיה זאת הפעם הראשונה לתרגל כושר גופני, אחרים יבלו לראשונה בחייהם זמן ארוך מחוץ לבית ויש את אלו שיצטרכו להתרגל למשמעת ולכללים הנוקשים של המערכת. לצד כל אלו, כאשר מדובר על צעירים דתיים ושומרי מסורת, האתגרים הם כפולים ומכופלים, שכן לצד ההסתגלות האישית קיים גם רצון להמשיך ולשמור כללי ההלכה גם בתוך המסגרת הצבאית. אם גם אתם שומרי מסורת ומצוות העומדים לקראת הגיוס שלכם לצה"ל וחוששים כי הדברים יתנגשו, חשוב מאד לדעת שזה בהחלט לא כך וכי המערכת מעודדת גיוס של דתיים ושומרי מסורת. אנו רוצים לעשות סדר בדברים ולהסביר בדיוק איך זה עובד ולמה אין לכם ממה לחשוש, אבל קודם כל לתת טיפ חשוב שיקל בעניין הזה אפילו יותר, למה כדאי לכם לעשות לפני הגיוס.

הכינו עצמכם לשירות עוד לפני הגיוס

על מנת שתוכלו להמשיך ולקיים את אורח החיים הדתי שלכם גם במהלך השירות, חשוב מאד ליידע את הגורמים הרלוונטיים מהתחלה וזה מתחיל כבר בצו הראשון שהוא למעשה המפגש הראשון של עם צה"ל ותחילת הקליטה שלכם במערכת. במעמד הזה, לצד מבדקים ובחינות נוספות, תגיעו לראיון אישי עם מאבחן או מאבחנת פסיכוטכנית. בגדול, כל היחידות בצה"ל מותאמות (או אמורות להיות מותאמות לכל הפחות) לשומרי המסורת, אבל חשוב מאד לומר את זה בראיון הזה שכן יש בהחלט מקום אידיאליים יותר ופחות בצבא. ברגע שתבהירו שזה משהו שחשוב לכם ושאתם מתעקשים עליו, ככל הנראה יתחשבו בעניין הזה בעת השיבוץ שלכם. באופן כללי שווה לדעת שהצלחה במבדקי הצו הראשון תעלה את הסיכויים שלכם לשיבוץ בו אתם מעוניינים, אפילו בלי קשר לעניין הדת ורצוי מאד להגיע מוכנים. כאן תוכלו להתכונן אונליין ולהכיר לעומק אתה השלבים החשובים בצו הראשון.

שילוב ראוי

חשוב מאד לדעת כי בצה"ל יש הקפדה יתרה על השילוב הראוי. אלו הם למעשה נהלים המסדירים את השירות המשותף של נשים וגברים, וגם ביחידות ובבסיסים הרבים בהם משרתים גברים ונשים גם יחד, יש הפרדה ברורה במגורים, בשירותים ובמקלחות. העונשים אגב במקרים של הפרה הם די חמורים, ולכן זה משהו שלרוב לא עוברים עליו ומאפשר לכולם שירות משותף בצורה נוחה.

כשרות

בהגדרה, כל האוכל בצה"ל (שלאחרונה שודרג באופן משמעותי), בין אם בחדרי האוכל ובין אם במנות הקרב הוא כשר על פי הרבנות. בצה"ל יש מוסד שנקרא הרבנות הצה"לית וכך בכל יחידה יש רב או איש דת שאחראי על נושא הכשרות הזה. לאחר הגיוס תגיעו ככל הנראה בהקדם לאחד המטבחים ותוכלו להיווכח בעצמכם שזה משהו שמקפידים עליו ביתר שאת ושאין משחקים בעניין הזה.

תפילות

הזכות לתפילות וקיום המצוות בחגים היא זכות מטכ"לית וכל חייל שמעוניין להתפלל, להניח תפילין, לצום בחגים או לקיים כל מצווה אחרת, זכאי לכך מהרגע הראשון (אגב, זה נכון גם לגבי חיילים בני דתות אחרות בצבא).

זקן

לבסוף, חשוב לומר שגברים שלא מעוניינים להתגלח מטעמים דתיים יוכלו לקבל מהיום הראשון לגיוס פטור זקן.

גיוס לצה"ל: זה אפשרי גם כשאתם שומרי מסורת

לסיכום הדברים – צה"ל זה ארגון שמעודד את שומרי המסורת להתגייס לשורותיו וכך גם אתם תוכלו לקחת חלק בהגנה על המולדת ללא פגיעה באורח החיים שלכם. יחד עם זאת חשוב להסביר זאת מהרגע הראשון ולציין שאתם שומרי מסורת כבר בצו הראשון. בהצלחה!